Binali Yıldırım Redhack’e karşı ‘siber komutan’ olacak!

Özellikle Redhack’in kamu kurumlarına yönelik saldırılarının ardından ortaya çıkan “bilgi güvenliği" sorununa karşı Siber Güvenlik Kurulu kuruldu. Kurulun başına ise Bakan Binali Yıldırım geçti.

Hacker saldırılarıyla yeniden gündeme gelen kamu kurumlarının bilgi güvenliği için Siber Güvenlik Kurulu kuruldu. Kurulun başkanlığına ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geldi.

Vatan gazetesinin haberine göre, Bakan Yıldırım, ABD ve Rusya’daki gibi siber güvenlik ordusunun komutanı olacak.

Son olarak devrimci hacker grubu RedHack’in saldırılarıyla gündeme gelen kamu kurumlarının bilgi güvenliği için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başkanlığında ‘Siber Güvenlik Kurulu’ kuruldu. Bakanlar Kurulu’nun, ‘Ulusal Siber Güvenlik Çalışmalarının Yürütülmesi, Yönetilmesi ve Koordinasyonuna İlişkin Kararı’, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.

Kurulda Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları müsteşarları, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı, TÜBİTAK Başkanı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı, Telekomünikasyon İletişim Başkanı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nca belirlenecek bakanlık ve kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri yer alacak.

Kurulun amacı “siber güvenlikle ilgili alınacak önlemleri belirlemek, hazırlanan, plan, program, rapor, usul, esas ve standartları onaylamak ve bunların uygulanmasını ve koordinasyonunu sağlamak” olarak açıklandı.