Bedelli askerlik yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bugün bedelli askerlik konusunu görüştüler. Görüşme sonrası Başbakanlık, "bedelli askerlik için uygun şartlar oluşmadı" şeklinde bir açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile haftalık olağan görüşmesini bugün yaptı. Görüşmede bedelli askerlik konusu da tartışıldı. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşmeden sonra Başbakanlık'tan bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada "Bedelli askerlik için uygun şartlar oluşmadı, askerlik sisteminde orta vadede yapısal düzenlemeler getirilmeli" denildi.

Askerlik sisteminde düzenleme yapılacak
Açıklamada bedelli askerliğin TSK'nın ihtiyaçları ve terörle mücadeleyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle uygulanamayacağı belirtildi: "Sayın Genelkurmay Başkanı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir."

Öte yandan, açıklamada bedelli askerlik konusunda toplumda oluşan beklentileri karşılamak için orta vadede askerlik sisteminde yapısal bazı düzenlemeler yapılacağı kaydedildi: "Bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur."

(soL-Haber Merkezi)