Bayraktar'ın istifa nedeni Bağış mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sert bir açıklama ile istifa etmesin arkasında Başbakan Erdoğan'ın hakkında iddialar ortaya atılan Egemen Bağış'tan istafasının talep edilmemesi olduğu iddia ediliyor.

Radikal'in haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın sert bir açıklama ile istifa etmesinin nedeni netleşmeye başladı. İddialara göre Bayraktar’ın gemileri yakmasının nedeni Egemen Bağış.

Başbakan Erdoğan , oğulları yolsuzluk operasyonuna karışan 3 bakan Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’in istifalarını istedi. Ancak hakkında bazı iddialar ortaya atılan ve fezleke bile hazırlandığı söylenen bir bakan daha vardı: AB ’den Sorumlu Egemen Bağış. Başbakan’ın Bağış’ın istifasını talep etmediği, Bayraktar’ın da buna sert tepki gösterdiği söyleniyor.

Bayraktar da istifasını verdikten sonra NTV’ye kısa ve sert bir açıklama yaptı. Bakanlığın yanısıra milletvekilliğinden de istifa etti ve “Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatı ile yapılmıştır. Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum” dedi.