Baykal'dan Erdoğan'a kriz önerileri

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal grup toplantısında Erdoğan’ın işsizlikle ilgili açıklamalarına yüklendi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Genel Başkanı Erdoğan'ın işsizlikle ilgili sözlerine yanıt verdi. Baykal, "bir yılda 645 bin yeni işsiz ortaya çıktı. 1 milyon aileyi etkileyen bir şey budünyada 4'üncü sıraya çıktık bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir de iş yapamayan esnaf var bunlar da hesaba dahil değil. Kayıtlarda işsiz olarak görünmüyor" dedi.

Başbakan'ın kendisine çağrı yaptığını ifade eden Baykal, işsizlikle ilgili 7 maddelik çözüm önerileri çıkarttığını anlattı.

ABD'de siyasi partilerin kriz gerekçesiyle bir araya geldiğini fakat Türkiye'de bunun pek mümkün olmadığından yakınan Baykal gerekirse bir araya geliriz dedi.

AKP'nin temel anlayışını değiştirmesi gerektiğini söyleyen Baykal, bütçenin gerçekçi olmadığını söyleyerek yeni bir program yapılması gerektiğini açıkladı. Baykal'ın ilk maddesi "büyüme enflasyon, dış açık ile finansman ne olacak bunlar gerçekçi bir şekilde hesaplanmalı" oldu.

Harcamaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Baykal, örnek olarak Obama'yı gösterdi "Obama dedi ki 'Bütçedeki tüm rakamları sorgulayacağım ve ciddi bir sorgulama içine gireceğim' dedi. Şimdi Türkiye'de bunları uygulamak gerekli. Türkiye'de harcamalar ekonomik krize değil, seçime göre yapılıyor. Seçim yatırımları değil, kamunun ihtiyaçları için, altyapı için harcama yapılmalı"

Baykal diğer maddeleri de şu şekilde sıraladı KDV alma, TL'yi koru, kredi için fon kurulsun, primler indirilsin, birikmiş parayı kullan ve İşsizlik fonunu işsizlikle mücadele için kullan...