Bayar: İsrail'le ilişkilerde menfaat söz konusu

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda bir problem olmadığını ve yürüyen projelerde sıkıntı bulunmadığı belirterek, ''Türkiye ile İsrail'in burada karşılıklı menfaatleri var. Bu projeler de o çerçevede yürüyor'' dedi.

ABU DABİ (A.A.) Bayar, Türkiye ile İsrail arasındaki projelerin son dönemdeki ilişkilerden etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ''bir problem olmadığını, yürüyen projelerde bir sıkıntı bulunmadığını'' kaydetti.

Sıkıntı olmasını beklemenin de doğru olmadığını dile getiren Bayar, ''Çünkü bunlar uzun vadeli projeler. O projelerde, son halinde bir değişiklik yapamayız. O yönde bir değişiklik zaman alır'' diye konuştu.

Türkiye ile İsrail'in karşılıklı menfaatleri olduğunu, bu projelerin de o çerçevede yürüdüğünü anlatan Bayar, aksine bir durumun söz konusu olmadığını yineledi.

Bunun, hükümetin politikası çerçevesinde yürüdüğünü belirten Bayar şöyle devam etti:

''Şu anda yürüyen projelerimiz için bir değişiklik yok. Bundan sonrası için, açıkçası, burada konuya bakışımız da 'Türkiye'nin menfaati nedir?' Sonuçta, bütün projelerimizin kararlarını da Savunma Sanayi İcra Komitesi alıyor. İcra Komitesine Sayın Başbakan başkanlık ediyor. Genelkurmay Başkanımız var, Milli Savunma Bakanımız var. Bu heyet zaten, Türkiye'nin bu konudaki politikasını, iradesini belirleyebilecek ve bizleri yönlendirebilecek bir heyet. Projelerde karar noktalarına geldiğimizde bu yönlendirmeye göre biz hareket ederiz. Ama benim gördüğüm şu Bizim projelerimiz hakikaten her biri Türkiye'nin menfaati neyse sonuçta o şekilde yürür.''