Başbakan'ın adını aşıda kullanmayın!

AKP'li yöneticilerin domuz gribi konusundaki tutarsız tavrı dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı aşı oldu Başbakan olmam derken Turizm Bakanı "abartıyorsunuz" dedi.

AKP'den domuz gribi konusunda ilginç açıklamalar geliyor. Bir süredir, domuz gribi aşısını ve bu konudaki politikaları eleştirenleri tehdit eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün aşı oldu. Yaptığı değerlendirmeler ile insanların aşı olmasını önleyerek ölümlere yok açabilecek olanları mahkemeye vereceğini açıklayan Sağlık Bakanı bugün aşı olurken Başbakan Erdoğan, aşı olmayacağını açıkladı.

Akdağ aşı oldu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün Ankara'da domuz gribi aşısı oldu. Başkentteki bir sağlık merkezinde aşı olan Akdağ, aşının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Akdağ ve sağlık bakanlığı aşı konusunda çok eleştirilirken Akdağ, bu eleştirilere saldırgan bir tavırla cevap veriyor. Sağlık Bakanı, bugün için Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın da aşı olacağını açıklamıştı.

Erdoğan: Benim adımı kullanmayın
Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, ''Siz aşı (domuz gribi aşısı) olmayı düşünüyor musunuz?'' yönündeki sorusuna, ''Ben aşı olmayı düşünmüyorum'' yanıtını verdi. Aşıyı eleştirenleri tehdit eden Sağlık Bakanı'nın Başbakanı ikna edememesi dikkat çekti. Basında yer alan haberlere göre, Başbakan Erdoğan, grup toplantısının ardından Sağlık Bakanı Akdağ'a dönerek, “Benim adımı vermişsin. Ben aşı olmayı düşünmüyorum. Benden izin almadan ismimi kullanmışsın, bunun hemen düzeltilmesinin istiyorum "dedi.

Erdoğan aşının kişilerin kararına bırakılmasını, dayatma yapılmaması gerektiğini söylerken Bakan Akdağ'ın oldukça şaşırdığı gözlemlendi.

Amerika'da da domuz gribi aşısı konusunda infial yaratılırken Başkan Obama'nın ve ailesinin aşı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Günay: Abartmayın!
Kabine'den domuz gribi konusunda dikkat çeken bir açıklama da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Salgına "turistik açıdan" yaklaşan Günay, " Tam gelecek dönem rezervasyonlarının başladığı sırada domuz gribi haberlerinin birden patlamış olması sıkıntı yaratabilir. İki üç vakanın büyük bir trajedinin eşiğindeymişiz gibi gündeme getirilmesini kaygı ile karşılıyorum" dedi.
(soL - Haber Merkezi)