Başbakan yeni öğretim yılını Denizli'de İmam Hatip Lisesi'nde açacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim yılını, Denizli’de bir işadamı tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi'nde açacak.

Gazeteport'un haberine göre Başbakan Tayyip Erdoğan 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim yılını, Denizli’de İmam Hatip Lisesi'nde açacak.

Denizli AKP İl Başkanı Avni Örki, milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan’la düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın Denizli ziyaretinin öncekilerinden daha anlamlı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

Başbakanımız, yeni eğitim öğretim sisteminin açılışını Denizli’den yapacak. Manevi, milli, ahlaki değerlere sahip gençlik yetişmesi, hem bizim hem de ülkemiz için çok önemli. Başbakanımız, işadamı Orhan Abalıoğlu tarafından Sevindik Mahallesi’ne yaptırılan 50 derslikli, bin 500 öğrencinin öğrenim göreceği imam hatip lisesinin açılışını yapacak. Daha sonra da helikopterle Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne geçecek.

“Bu rövanş almak değil”
Basın toplantısında AKP Milletvekili Nihat Zeybekci ise şunları kaydetti:

Başbakanımız yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine Denizli’de katılacağı için çok mutlu olduk. İmam hatip okullarının bu ülkede yıllarca hakları yendi. Sakın yanlış anlaşılmasın. Bu rövanş almak değil. Biz bütün okulları eşit görüyoruz. Meslek liselerinde, düz liselerde öğrenim gören tüm çocuklarımız bu ülkenin evladı. Eşit şartlarda eğitim almaları gerekiyor. Bizim de yapmaya çalıştığımız budur.