Başbakan: Kirli bir operasyon!

Dünkü yolsuzluk operasyonunun ardından ilk kez açıklama yapan Başbakan Erdoğan, yapılanın "kirli bir operasyon" olduğunu söylerken, konunun uluslararası boyutu olduğunu da ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin en büyük yolsuzluk operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklamalar:

Çok kirli bir operasyon söz konusu. Şunu bilmemiz gerekir. 11 yıllık bir iktidarız. Bu dönemde ülkenin nerelere geldiği malumdur. Bu mücadelelerde atılan boyutların ulusal olduğu kadar uluslararası boyutu önem arz etmektedir.

Birileri Türkiye'nin hızlı gidişini nasıl durduduruz hevesi içinde. Dışarıdakilerin Türkiye'de bazı uzantıları var. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu. Burada istediklerini elde edemediler, şimdi yeni bir adım attılar. 14 ay izleme, dinleme yapılıyorsa ve kendi üstlerine haber verilmiyorsa buradaki mühendislik yolsuzluk değil, siyasi mühendisliğin başka bir versiyonudur. Çeteler devletin içinde devlet olma gayreti içersindedirler.

Türkiye'deki uzantalar maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Bu örgütlenmeyi kesinlikle ortaya çıkartacağız. Babamızın oğlu olsun fark etmez.

Bu ülkede 28 Şubat'ları medyayla gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Daha sonra bazı STK'lar bu işlere karıştı. Biz bunları yaşadık, yabancı değiliz. Şimdi bunun değişik bir versiyonu uygulanıyor. Gereken çalışmayı gereken şekilde yapacağız.

Gereken neyse, gerekeni gerektiği zaman yaparız. Muhalefet partileri istediği için değil. Onların cemaziyül evvellerini çok iyi biliriz. 30 Mart'ta gereken cevabı milletim kendilerine verecektir. At çamuru izi kalsın mantığı bize tutmayacaktır. Abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan şüphe etmeyiz. Milletimizin algısını değiştirme gayretleri var. Olumlu faaliyetleri olumsuza dönüştürme gayretleri var. Aradıklarını, beklediklerini bulamayacaklar.

Emniyetteki değişiklikler konusunda görevi kötüye kullanma nedeniyle valiler tasarruflarını kullanmışlardır. Siyasi mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz.