Barzani: Türkiye Kürdistan bölgesini tanıdı

Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisiyle görüşmesinin Türkiye'nin "Kürdistan Bölgesini" tanıması anlamına geldiğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Irak'ın başkenti Bağdat'a iki günlük resmi bir ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarının ikinci gününde Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile biraraya geldi. Görüşme sonrasında, açıklama yapan Barzani, "Türkiye Kürdistan'ı tanıdı'' dedi.

Türkiye ile ilişkilerde çok ciddi ilerlemelerin gerçekleştiğini belirten Barzani, "Bir süre öncesine kadar sınırımıza 100 bin asker yığan ve sınırlarımızı tehdit eden Türkiye ile bugün gelinen nokta çok önemlidir. Bu ilişki ve yakınlaşmanın geliştirileceğine inanıyorum'' dedi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin PKK'nın silahı bırakması veya Irak'ı terk etmesi gerektiği açıklamasına dair de konuşan Barzani, "Bizim tutumumuz belli. Sayın Talabani'nin tutumunu da destekliyoruz. Buna rağmen, Türkiye ile ilişkilerimiz sadece bu konudan ibaret değil. Bizi birleştiren, biraraya getiren başka şeyler de var. Bu sorununun sadece güçle çözülebileceğine inanmıyoruz, başka alternatifler olmalı" dedi.