Bartın'da Kürt öğrencilere faşist saldırı

Bartın Merkez'de saat 17:00 sularında biri kadın üç Kürt öğrenci saldırıya uğradı. Marketten çıkarken iki faşist tarafından saldırıya uğrayan öğrencilerden ikisi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bugün saat 17:00 sularında Bartın Merkez'de biri kadın üç Kürt öğrenci saldırıya uğradı.

Akşam saatlerinde marketten çıkarken, isimlerinin Tamer Turan Tosun (21) ve Oğuzhan Topsoy (23) olduğu öğrenilen iki faşist tarafından önce sözlü tacize uğrayan öğrenciler ardından fiziki saldırıya maruz kaldı. Saldırganlardan birinin bir süre gözden kaybolduktan sonra, esnaftan aldığı iddia edilen bir bıçakla öğrencilere yeniden saldırdı. Çeşitli yerlerinden taş ve bıçak darbeleriyle yaralanan iki öğrenci, olayın ardından Bartın Devlet Hastanesi'nde müşahade altına alındı.

Saldırganlar olay esnasında halkı kışkırtmak için slogan attı ve esnaf da saldırıya destek verdi. Olayın ardından, arkadaşlarını görmeye hastaneye gelen öğrencilerin ise güvenlik güçleri tarafından içeri alınmadı. Fotoğraf almaya çalışan soL muhabiri de doktorun izin vermediği gerekçesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

Arkadaşlarının yanına gelen öğrenciler daha sonra, “faşizme karşı omuz omuza”, “Bartın faşizme mezar olacak” sloganlarıyla Bartın Kemer Karakol’una kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Kolluk güçleri yürüyüş esnasında defalarca barikat kurarak yürüyüşü engellemeye çalıştı. Görüntü almaya çalışan basın mensupları da olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı.

(soL -Bartın)