Barolar Birliği Başkanı: Cumhurbaşkanı yargılanamaz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok Cumhurbaşkanı'nın görevde olduğu sürece yargılanamayacağını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nda gazetecilerin soruları üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı "yargılanmalı" kararını değerlendirdi.

Özok kendisinin, "Ergenekon", Deniz Feneri, AK Parti hakkındaki kapatma davası ve Cumhurbaşkanı Gül hakkındaki kararda hukuk içerisinde kalarak, soruşturmayı ve kovuşturmayı etkileyecek beyanlarda bulunmadığını belirtti. Özok ayrıca bir gazetecinin, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın kararın ardından bazı açıklamalarda bulunduğunu ve bunun yargıyı etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine basında yeralan beyanların kendisi tarafından söylenip söylenilmediğinin, sağlıklı bir beyan olup olmadığının belli olmadığını söyledi.

Özok şöyle devam etti: "Biz ne Deniz Feneri'ne karşıyız ne Ergenekon'un yanındayız, biz hukukun yanındayız. Hukukun temel, evrensel ilkeleri var. Bir insan mahkeme kararıyla hüküm giymediği sürece masumdur. Cumhurbaşkanı görevde olduğu sürece bence yargılanamaz. Bu Abdullah Gül olduğu için ya da başka birisi için değil. O makamın korunması, kollanması ve üzerinde titrenmesi gereken bir kurum olduğu için. Kişilere bağlı değil. Orada ancak, vatana ihanetle yargılanabilir bir kişi. Zaman aşımı kesilmiştir. Bu konuda da bir kayıp olmayacaktır. Ama bütün bunların değerlendirilmesi bize ait değil."