Barış Meclisi'nden eylem çağrısı

Barış Meclisi, bu hafta TBMM'de yeniden görüşülecek sınır ötesi tezkeresi için TBMM önünde eylem çağrısı yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Barış Meclisi TBMM'de görüşülecek olan sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresinin uzatılmasını protesto için 7 Ekim'de Ankara'da kitlesel bir protesto gerçekleştirecek.

Türkiye Barış Meclisi sekretaryasından Yıldırım Kaya bir açıklama yaparak, TBMM'de yeniden görüşülecek olan tezkerenin Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayattığını kaydederken, tezkerenin Meclis'te görüşüleceği 7 Ekim tarihinde Meclis önünde büyük bir eylem yapacaklarını ifade etti. Demokrasi yanlısı, insan haklarını savunan, barış isteyen herkese eyleme katılım çağrısı yapan Barış Meclisi, çıkarılacak olan tezkerenin Türkiye'deki halkların birbirine düşman edilmesine, hukuksuzluğun olağanlaşmasına neden olacağına işaret etti. Barış Meclisi daha önce de milletvekillerine konuyla ilgili mektuplar göndermişti.

Ayvalık olayına dikkat çekildi
Yaptığı açıklamada, çıkarılan her tezkerenin ve bunun için verilen onayların, milletvekillerinin omuzlarına yeni ölümlerin sorumluluğunu yüklediğini vurgulayan Kaya, Türkiye topraklarında sevgiyi ve dostluğu isteyenlerin tezkereye "hayır" demesini istedi. Kaya açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Türkiye bir kez daha gördü ki, barışa ihtiyaç gün geçtikçe daha fazla artmakta ve savaş çığırtkanlığı yapanların sesinin kesilmesi gerektiği, barış çığlıklarının da yükselmesi gerektiği bir süreçten geçiyoruz. Ayvalık'ta yaşananlar bir kez daha bize bunu gösterdi. Bin yıldır bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşamı gerçekleştiren bu halkları boğazlatmaya çalışanlar hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Buradan TBMM'de bulunan tüm milletvekillerine bir kez daha seslenmek istiyorum. Ayvalık'taki olay bir kez daha sizin yanlış yolda olduğunuzu göstermektedir"

7 Ekim'de TBMM Dikmen kapısı önünde olacaklarını ifade eden Kaya, beyaz karanfillerle milletvekillerine bir kez daha barış çağrısında bulunmaya davet edeceklerini söyledi.