Barış Güler'in ortağı bakan danışmanı olmuş

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in tutuklanan oğlunun ortağının, 5 ay önce İçişleri Bakan danışmanı yapıldığı ortaya çıktı.

"Yolsuzluk ve Rüşvet" operasyonunda ”Rüşvete aracılık” suçlamasıyla tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlunun, bir danışmanlık şirketine ortak olduğu ve ortağı Salih Barış Kranta’nın da 29 Temmuz 2013 tarihinde İçişleri Bakan danışmanı olduğu belirlendi.

Gazeteport’un haberine göre, Barış Güler’in ortak olduğu şirketlerden 2011 yılında kurulan BBS Danışmanlık Şirketi, üçüncü şahıslar adına gayrimenkul alımı, kiralanması gibi işlemleri takip ediyor. Güler’in şirket ortakları arasında İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü mezunu Salih Barış Kıranta da bulunuyor. Barış Güler’in Kıranta ile ayrıca Zeugma Reklamcılık şirketinde de ortaklığı var.

Kıranta, 29 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 1’inci derece kadrolu ve 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine atandı. Kararnamede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in imzası bulunuyor.