“Banka standı istememek” soruşturması

Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi geçtiğimiz Cuma günü 20’den fala öğrenciye soruşturma açtı. Gerekçeler “okulda banka standı istememek”, “siyasi içerikli slogan atmak.”

Geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) öğrenciler yerleşkede Yapı Kredi Bankası’nın stand açmasına tepki göstermiş ve öğrencilere tanınmayan stand açma hakkının özel bir bankaya para karşılığı tanınmasını protesto ederek standın kaldırılmasını istemişlerdi. Üniversite yönetimi öğrencilerden gelen tepki üzerine banka standlarını kaldırmak zorunda kalmış ve öğrencilere bir daha özel standlara izin verilmeyeceğini taahhüt etmişti. Ancak üniversite yönetiminin öğrencilerin tepkisini “sindiremediği” oraya çıktı. Cuma günü banka standına tepki gösteren öğrenciler haklarında soruşturma açıldığını öğrendiler. Soruşturmanın gerekçesi şöyle: “Üniversitemiz Beşiktaş Merkez Kampüsü'nde Üniversitemiz tarafından izinli olarak açılan özel bir bankanın standını okulda istemediğinizi belirterek müdahale etmek suretiyle standların kaldırılmasına yönelik stand görevlilerine baskı yapmak”.

Yönetimin öğrencilere üniversitede düzenlenen Kızıldere anması nedeniyle de soruşturma açtığı görüldü. Bu soruşturmanın gerekçesi ise yönetim tarafından “siyasi içerikli slogan atmak” ve “el broşürü dağıtmak” olarak belirtiliyor.

(soL-İstanbul)