Bakan Yıldız'dan da provokasyon imâsı

Bugün Kayseri'de yumruklu bir saldırıya uğrayan Enerji Bakanı Yıldız, "Böyle bir olaydan dolayı çalışmadan geri durmayacağız. bu bir kişinin saldırısı değil. Ülkenin normalleşmesi ile ilgili bir hadise. Kırılsak da dökülsek de bir bütün olarak gidip oyumu kullanacağım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bugün yaşadığı yumruklu saldırıdan sonra hastane çıkışında ilk açıklamasını yaptı. Yıldız, "hasta da olsak, sürünsek de bu ülkenin hizmetindeyiz" derken, bu tür olayların kendilerini çalışmaktan alıkoyamayacağını vurguladı. Yıldız'ın hastanedeki tedavisine, TBMM'de Anayasa değişikliği görüşmelerinde oy kullanabilmesi için ara verildiği bildirildi.

Bakan Yıldız hastane çıkışında, "Şehitlerimiz bu vatan için canlarını feda ederken, biz de ülkemizin en ücra köşelerine kadar Başbakanımızla birlikte hizmet götürüyoruz. Böyle bir olaydan dolayı çalışmadan geri durmayacağız. bu bir kişinin saldırısı değil. Ülkenin normalleşmesi ile ilgili bir hadise. Kırılsak da dökülsek de bir bütün olarak gidip oyumu kullanacağım. Şehitler de şehit aileleri de bizim. Bunun en iyi göstergesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 100 daireyi TOKİ'den alıp şehit ailelerine vermeleridir" dedi.

"Kendini bilmezlere papuç bırakmayız"
Bakan Yıldız ayrıca, "lokal fevri bir olay olarak düşünmek istiyorum ama provokasyonun parçalarını ülkenin dört bir yanında görüyoruz" dedi. Yıldız, "Kendini bilmezlere papuç bırakmayacağız. Hasta da olsak, sürünsek de bu ülkenin hizmetindeyiz. Herşey üzerinden siyaset yapılabilir, şehit üzerinden yapılamaz" şeklinde konuştu.

(soL-Haber Merkezi)