Bakan: Üniversitelerden korkuyoruz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım üniversiteleri ziyarete ederken en çok neden korktuğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkiye’de Ulaşım Politikaları Semineri’nde üniversitelerdeki toplantılara katılmaktan neden korktuğunu açıkladı. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade eden Bakan, “Bu tip toplantılarda tek korkumuz protesto edilmek” diye konuştu.

Bakan’ın bu sözleri aynı gün İstanbul Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Yönetim Kongresi'ne katılmak üzere üniversiteye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ü öğrencilerin protesto etmesini ve polisin öğrencilere karşı yoğun güvenlik önlemleri almasını hatırlattı. Üniversite’nin çıkışında Ergün’ü protesto etmek için kendisine yumurta atan Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler ise gözaltına alınmıştı.

Bir itiraf da sahil yolu ile ilgili
Kendisini protesto eden öğrencilerden korktuğunu açıkladığı konuşmasında Bakan Binali Yıldırım, bir “itirafta” daha bulundu. Yıldırım AKP Hükümeti tarafından inşa edilen Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili olarak da, “Yanlış bir projeydi ama yapmak zorundaydık. Bunu şimdi rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ciddi bir para harcanmıştı. 700 trilyonun üzerinde bir meblağ harcanmıştı. Bitirilmesi gerekiyordu” diye konuştu.

Karadeniz Sahil Yolu başta yolun geçtiği bölgelerde yaşayanlar tarafından olmak üzere, yoğun protestolara neden olmuş, doğayı tahrip etmek ve bölgede yaşayan insanların hayatını tehlikeye atmakla eleştirilmişti. Teknik açıdan da sorunlu olduğu eleştirileri yapılan yol, pek çok yerde dalgalar tarafından yıkılmıştı.

(soL-Haber Merkezi)