Bakan Kılıç: 'Evrimi tabii sansürleyeceğim, yukarıda Allah var'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın evrimi ve bilimi savundukları belirten öğrenciye yanıtı, “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” oldu.

Dün Adana Çukurova Üniversitesi’nde bir öğrenci yurdunun açılışına katılmak için üniversiteye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrencilerin protestosuna uğramış, 4 üniversiteli gözaltına alınmıştı. Kılıç, akşam saatlerinde serbest bırakılan Öğrenci Kolektifleri üyelerini Emniyet Müdürü’nün talimatıyla çağırarak, bir görüşme gerçekleştirdi. Kılıç'ın öğrencilerle gerçekleştirdiği görüşmede "ilginç" diyalolar yaşandı.

"YÖK yasasını ben de desteklemiyorum"
Sendika.org'da yer alan habere göre, Suat Kılıç'ın kendisiyle özel görüşme talebinde bulunduğunu Emre Ersel Erbaş, Kılıç'a Yeni YÖK Yasası ile üniversitelerin bilim üretme işlevinden uzaklaşarak, ticarethaneye döneceğini belirterek, patronları üniversite paydaşı yapacak YÖK Yasası’na karşı Öğrenci Kolektifleri’ni her yerde karşılarında bulacaklarını ifade etti. AKP’li Kılıç ise, YÖK Yasası’nı kendisinin de desteklemediğini öne sürerek, “Bu yasayı ben de doğru bulmuyorum” dedi.

"Yukarıda Allah var"
Evrimi ve bilimi savunduklarını, üniversitenin bilim üreten kurumlar olması gerekirken gerici tahakkümün her geçen gün üniversitelerde yaygınlaştığını dile getiren bir diğer öğrenciye Kılıç’ın verdiği yanıt ise “Evrimi tabii ki sansürleyeceğim. Sen evrime mi inanıyorsun? Maymundan mı geldin? Yukarıda Allah var” oldu.