Bakan çocukları dahil çok sayıda kişiye tutuklama talebi!

3 bakanın oğlu, Fatih Belediye Başkanı ve Rıza Zarrab dahil 21 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Ali Ağaoğlu hakkında ise tutuklanma istenmezken adli kontrol talep edildi.

Güncelleme: 01:30
Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu, Oğuz Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 14 kişi için adli kontrol istendi ve yurt dışına çıkış yasağı konuldu.


Güncelleme: 22:15
Mahkeme tarafından serbest bırakılan Ali Ağaoğlu'na yurtdışına çıkma yasağı koyulduğu öğrenildi.


Güncelleme: 19:15

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturmanın tanınmış isimlerinden Ali Ağaoğlu ise serbest bırakıldı. Savcılık Ağaoğlu için adli kontrol istedi.


Tutuklanması istenen şüpheliler arasında Barış Güler, Kaan Çağlayan, Reza Zarrab, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da var.

Söz konusu soruşturma dosyasında 27 şüpheli bulunuyordu.

Savcılar oy birliğiyle tutuklama istedi
Ali Ağaoğlu soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Fatih Belediyesi ve Reza Zarrab’ın başında olduğu rüşvet ve kara para aklama iddiasıyla ilgili soruşturmayı ise Celal Kara yürütüyordu.

İş yoğunluğu nedeniyle bu iki savcıya yardımcı olması için görevlendirilen Cumhuriyet savcıları Mustafa Erol ve Ekrem Aydıner, 3 soruşturmaya iki savcıyla birlikte müdahil oldu.

Başsavcı Turan Çolakkadı soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıda, hukuki muhalefet halinde iki savcının oyunun yeterli olacağını bildirmişti. Bu talimatın soruşturmanın önüne geçtiği iddia edilmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. Savcılık sorgularından sonra iki bakanın oğlu ve Reza Zarrab tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, kararda 3 savcının oy birliği vardı.