Bakan Çelik: Taraf'ın haberi baştan aşağı yalan

Bugün Taraf gazetesinde yayınlanan "yandaş gazetelere AKP'nin haber servisi yapacağı" şeklindeki habere ilişkin açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Taraf'ın haberi baştan aşağı yalan" dedi.

Taraf'ın "Kültür Bakanı Ömer Çelik’in başında olduğu bir ekip hükümete yakın gazetelere servis edilmek üzere haber metinleri yazacak" iddiasına Çelik'ten yanıt geldi.

İddialara ilişkin Twitter'dan açıklamalar yapan Çelik, haberin baştan aşağı yalan olduğunu ileri sürerken, hukuki süreç başlatacağını söyledi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

Bugun Taraf gazetesinde bastan asagi yalan bir haber var. Tek cumlesi dogru olmayan bir haber. Basinda benim oldugum bir ekibin kuruldugunu ve bu ekibin gazetelere haber servis edecegini yaziyor Taraf. Taraf'in yalan haberine gore ilk servis edilen haber de, ABD elcisiyle ilgili basinda cikan haberlermis. Kuskusuz acik ve curetkar bir yalan. Tipik, ilkel, bildik, kirli bir -kendi tabiriyle- psikolojik harp haberi Taraf'in yaptigi. Tek bir cumlesi dogru degil. Taraf'in yaptigi haberle ilgili hukuki surec de baslatacagiz.