Bahçelievler'de gericiler halka saldırdı

Bahçelievler Yayla'da bu gece halkın yürüyüşü sırasında gerici-faşist bir grup halka bıçaklarla saldırdı, 5 kişi yaralandı.

Bahçelievler Yayla’da bu akşam halkın yürüyüşüne bir grup bıçaklı saldırı gerçekleştirdi. Kadınların çoğunlukta olduğu yaklaşık 300 kişilik yürüyüşün, Bahçelievler eski Emniyet Müdürlüğü yakınlarında beyaz renkli bir Mercedes aracı tarafından yolu kesildi. Araçtan inen bir adam elindeki bıçağı göstererek, “Biz direk boğaza çalışırız” diyerek halkın üzerine yürüdü. O esnada olayın tam yaşandığı yerde bulunan “Londra Kafe” isimli bir mekandan yaklaşık 20 kişilik bir grup eli bıçaklı adamın yanına gelerek halka saldırmaya başladı. Elinde nargile şişeleriyle saldıran grubun saldırısına uğraması üzerine yürüyüştekiler geri çekildi. Olayda bir gencin saldırgan 4-5 kişi tarafından sıkıştırılarak darp edildiği ve yere yığıldığı bilgisi verildi, yerde yarı baygın şekilde yatan gencin bıçaklandığı öne sürüldü.

Saldırıda yaralananların 5 kişi olduğu ve Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları da gelen son bilgiler arasında. Olay yerindeki kaynaklar, bıçaklı saldırganın park haline duran aracına, gelen polisler tarafından el konduğunu, polislerin saldırgan gruptan 4 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Saldırganların indiği aracın plakası 41 AU 220.

(soL - İsanbul)