Bahçeli - Doğan yakınlaşması

Memleketi Kelkit'e bir kültür parkı yaptıran Aydın Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağırladı.

soL (HABER MERKEZİ) Gümüşhane'nin Kelkit ilçesindeki parkın açılış töreni, Aydın Doğan ile Devlet Bahçeli'yi yan yana getirdi. Aydın Doğan Vakfı tarafından Doğan'ın memleketi Kelkit'e yaptırılan kültür parkının açılış törenine Aydın Doğan ve eşi, Doğan Holding gazetelerinden Milliyet ve Hürriyet'in genel yayın yönetmenleri Sedat Ergin ile Ertuğrul Özkök, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Gümüşhane'nin MHP'li Belediye Başkanı ile Vali katıldı. Törende çok sayıda MHP'li yöneticinin bulunması dikkat çekti.

Bir süredir araları açıktı

Şubat ayında türban tartışmalarıyla ilgili olarak Ertuğrul Özkök'ün yazdıklarını eleştiren Bahçeli, Doğan medyasına sert çıkmıştı. Bahçeli, bunun ardından, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın başkanı olduğu TÜSİAD'a da eleştiriler yöneltmişti. Geçen hafta Alparslan Türkeş'in kurmaylarından Necati Asım Uslu'nun cenazesinde bir araya gelen Bahçeli ile Doğan, dünkü törende, son derece yakın bir fotoğraf verdiler.

Karşılıklı iltifatlar
Doğan ailesinin davetlisi olarak açılışa katılan Bahçeli, "topluma vefa ve gönül borcunu ödemek ve bu toprakların geleceğini inşa etmek için maddi imkânlarını seferber eden Doğan ailesi, hayırsever anlayışın mümtaz bir temsilcisidir. Gümüşhane halkı bu insanları her zaman şükran ve takdirle hatırlayacaktır" sözleriyle, buzların eridiğini gösterdi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, 2002'de Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu'nun temelini de Bahçeli ile beraber attıklarını söyleyerek, "okulumuz, kendi kategorisinde en iyi dereceyi alan okullardan biri oldu. Ayrıca Kelkit'te kurduğumuz organik tarım tesislerinde yüzlerce genç hayata hazırlanıyor. Okuldan mezun olan öğrencilerimiz bu tesislerde iş buluyorlar" dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ilçedeki yatırımlarının önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyleyerek, Doğan ailesine teşekkür etti.

Daha sonra Belediye'nin yaptırdığı Nihal Atsız Kültürevi ile Atatürk Parkı'nın açılışını yapan Bahçeli'ye, Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin de eşlik etti.