Bahçeli: AKP'nin kapatılmaması hayırlı oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Edirne İl Örgütünde yaptığı basın toplantısında AKP'nin kapatılmamasının Türkiye için hayırlı olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Edirne İl binasında gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılmaması kararına ilişkin olarak "kararın ülkemiz açısından hayırlı olduğu görüşündeyiz. Çünkü parti kapatmanın doğru olmadığını, ancak siyaseti, şiddet ve terör odaklı faaliyet olarak sürdürmek isteyen partilerin kapatılmasını, bunun haricinde partilerin kapatılmasını doğru bulmadığımız için Anayasa Mahkemesi'nin kararını bizim düşüncemizle örtüşür görmüşüzdür" dedi.

Madem kapatılmadı, o halde uzlaşalım

Bahçeli, AKP'nin "kapatılmaması" kararının uzlaşmaya vesile olması gerektiğini de belirtti. MHP Genel Başkanı, kapatılmamanın AKP için bir fırsat olduğunu, dik başlı hareket etmemesi gerektiğini sözlerine eklerken "siyasi üslubu kazanmalarında yarar olduğu kanaatindeyiz" dedi.

DTP'yi işaret ediyor
Bahçeli'nin, siyaseti şiddet ve terör odaklı faaliyet olarak sürdürmek isteyen partilerin kapatılmasını istediklerini belirtirken, hakkında kapatma istemiyle dava açılmış olan ve önümüzdeki haftalarda Anayasa Mahkemesi'nde savunma yapacak olan DTP'ye gönderme yaptığı biliniyor.