Ayten Erdoğan'a tehdit

Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’ndan Hüseyin Üzmez davası yüzünden istifa eden Doç. Dr. Ayten Erdoğan'ın aavukatları Erdoğan'ın “Üzmez’in üzerine gitme, keseriz” diye tehdit edildiğini belirtip koruma istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizine uğrayan B.Ç için aynı raporun verileceğini söyleyerek Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu'ndaki görevinden istifa eden Çocuk Psikiyatristi Doç. Dr. Ayten Erdoğan, tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Erdoğan'ın avukatı Türkay Asma, müvekkilinin istifasının basına yansımasından sonra, özellikle Üzmez'in çevresinden olduklarını düşündükleri kişilerden telefon ve e-postalarla tehdit edildiğini açıkladı. "Hüseyin Üzmez'in üzerine gitme, bu konudan elini eteğini çek, yoksa keseriz" denildiğini anlatan Asma, Erdoğan'ın kızıyla yalnız yaşadığını ve can güvenliği olmadığı için İstanbul ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunduklarını ve koruma talep ettiklerini anlattı.

Koruma talebine yanıt verilmediğini belirten Asma, "Kendisi cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndaki çarpıklıkları istifasıyla gündeme getirdi. Son derece önemli adımattı. Ancak bu davranışı nedeniyle tehdit ediliyor, sindirilmek isteniyor. Kendisi çok gönüllü olmadığı halde, avukatı ve dostu olarak korunması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle koruma talebinde bulunduk" dedi.