Ayna: Gül'ün değil kamuoyunun söyledikleri önemli

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna "Bugün Türkiye'de çok kimlik var ve çok kimlik yaşıyorsa, bu ülke bunu Anayasal güvenceye almak zorundadır" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 9. Diyarbakır Kültür Sanat Festivali'nin kapanışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'ın söylediklerini değil, kamuoyunun söylediklerini önemsediğini ifade ederek "Kamuoyu çok ciddi tartışıyor Kürt sorununun çözümünü" dedi.

Ayna, konuşmasında ''Birlikte ve beraberlik içerisinde yaşamanın ön koşulu karşılıklı eşitlik, hakların ve özgürlüklerin tanınmasıdır'' diyen Emine Ayna, ''Sen bensin dediğin zaman birlik ve beraberlik olmaz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, doğru, gün kardeşlik günüdür. Ama o kardeşliği doğru teşhis etmekle olur'' ifadelerini kullanarak ''Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır'' dedi.