AÜ'den Gül'e protesto

AÜ Ziraat Fakültesi'ne giden Cumhurbaşkanı Gül ve Tarım Bakanı Mehdi Eker öğrenciler tarafından protesto edildi.

soL (Ankara) Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nin 75'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle konuşma yapmak için okula gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Yurtsever Cephe Öğrenci Birliği ve Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler tarafından protesto edildi

Cumhurbaşkanı ve bakanın programının öğrenilmesi üzerine öğrenciler sabah saat 10.00'da Ziraat Fakültesi Dekanlığı'na doğru "AKP Defol Üniversiteler Bizimdir" ve "AKP'yi İstemiyoruz" sloganları ile yürüyüşe geçtiler. Burada okulun özel güvenlik birimlerinin müdahalesiyle karşılaşan ve okuldan çıkarılmak istenen öğrenciler, Abdullah Gül okulu terk etmeden bulundukları yerden ayrılmayacaklarını söylediler.

"Tarımı çökertenlerin okulumuza çağırılması kepazeliktir"
Öğrenciler Dekanlığın önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamada, kamusal hizmet vermesi amacıyla kurulan Ankara Üniversitesi'nin AKP tarafından hedef tahtasına konduğu belirtildi. "Fakültemiz ülkeye önemli sayıda nitelikli ziraatçı yetiştiren bir okuldur. Ülkemizin tarımı AKP iktidarı tarafından çökertilirken, tarımdan sorumlu bakanın ve AKP'nin her önerisine onay veren Cumhurbaşkanı'nın Ziraat Fakültesi'nin kuruluşu için yapılan toplantıya katılması tam bir kepazeliktir" ifadelerine yer verildi.

AKP iktidarının "Tohumculuk Yasası", yabancılara toprak satışına izin veren yasa ve 2B Orman Yasası gibi yasalarla ülkenin topraklarını yağmaya açtığını ve tarımı çökerttiğini belirten öğrenciler, Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK başkanlığına atanması ve Abdullah Gül'ün rektör atamalarının da AKP'nin kamucu değerler taşıyan üniversitelere yönelik saldırısının bir parçası olduğunu söylediler.

Öğrenciler Rektör Taluğ'u uyardı
"AKP iktidarı ülkenin tarımına, üniversitelerine, fabrikalarına emperyalistlerin ihtiyaçlarına göre şekil vermek için çabalamaktadır. AKP akınlarına yardakçılık yapan üniversite yönetimleri hainlik içerisindedir" sözleriyle sürdürülen açıklamada, yeni AÜ Rektörü Cemal Taluğ AKP saldırına maşa olmakla suçlandı. "Üniversitemizin açılış töreninde Hüseyin Çelik'in konuşmacı olarak davet edilmesi ve bugün AKP temsilcilerinin üniversiteye çağırılması tesadüf değildir. AKP iktidarının maşası olarak kullanılan rektörler aklına başına almalıdır. Üniversitelerde ilericiler, yurtseverler bulunduğu sürece okullarımız AKP'nin propaganda kürsüsü olmayacaktır." denildi.

"AKP özgürlükçü değil faşist bir partidir" denilen açıklamada, AKP faşizminin üniversitelere gözaltı, dayak ve soruşturma olarak yansıdığı belirtildi ve son olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki AKP'ye karşı protesto gerçekleştirmek isteyen üniversitelilerin gözaltına alınması kınandı. Öğrenciler, basın açıklamasını "Emperyalizmin yardakçısı Vahdettin ülkeden İngiliz gemisi ile kaçabilmiştir. Fakat Vahdettin'in maşalarının kaçak bir gemisi bile olmamıştır. Vahdettin soyundan gelen AKP, aynı son ile karşı karşıya kalacaktır. Ankara Üniversitesi'ni karşı devrimci AKP' ye teslim etmeyeceğiz" sözleri ile bitirdiler.