ASKON: Türkiye şaşırtmasın

Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen ASKON Türkiye’de her düzenleme ihtiyacı ortaya çıktığında hep şaşırtıcı sonuçlar da ortaya çıkmıştır diyerek artık şaşırtan bir Türkiye istemediklerini duyurdu.

soL(HABER MERKEZİ) Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca Ergenekon soruşturması ve güncel gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Koca, artık kimsenin normal sonuçlar beklememeye başladığını ve artık şaşırmayacakları günler beklediklerini ifade etti.

Koca yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin şaşırtmaya devam ettiğini iddia etti. Koca, "Büyük bir geçmişin ve evrensel değer üretmenin sahibi olan Türkiye'nin çok dar kalıplar içerisine sıkıştırılmaya çalışıldığını, ancak sığdırılmasının mümkün olamadığını" belirtirken, bu yüzden sık aralıklarla düzenleme ihtiyacı hasıl olduğunu, ancak düzenlendiği düşünüldükçe daha da fazla sıkıntıya sokulduğunu, bu nedenle de hep şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkmaya başladığını, çünkü artık kimsenin normal bir sonuç beklememeye alıştığını vurguladı.

Hiç alışık olmadığımız operasyonlar
Koca, "Ülkemizde hiç alışık olmadığımız bir operasyon gerçekleşiyor. Demokrasiye kast ettiği iddia edilen bir kısım grupların planları ortaya dökülüyor. Savcılık operasyon yapıyor ve ülkede kuvvet komutanlığı yapmış olan bir kısım insanlar polis marifetiyle göz altına alınıyor. Beklemiyoruz, şaşırıyoruz. Bir kısım siyasi partiler bu operasyona karşı çıkıyor, şaşırıyoruz. Ülkede kriz var iddiası yükseltilirken, yabancı yatırımcının ilgisi çok fazla eksik olmuyor. Bu da dikkat çekici bir durum olarak öne çıkıyor. Artık şaşırmayacağımız günleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.