"Arkanızdayız, sonuna kadar gidin"

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Ergenekon soruşturmasının Türkiye için, Türk demokrasisi için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, operasyonda sonuna kadar gidilmesi gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) ''Kayıp trilyon'' davasında aldığı hapis cezasını Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki konutunda geçirmekte olan Necmettin Erbakan'ı ziyaret etmek üzere hava yoluyla İzmir'e gelen Kutan, Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ergenekon soruşturması ile ilgili gelen sorulara Kutan "parti olarak soruşturmayı büyük bir sabırla bekliyoruz" dedi.

Yürütülen soruşturmanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Kutan, "1960'ta ihtilal oldu, 1971'de askeri müdahale olmuş, 1980'de buna benzer olay olmuş. En son 28 Şubat olayları olmuş, ancak bunu yapanlar hakkında bugüne kadar hiç bir işlem yapılmamış. İşlem yapılmadığı için de ardı ardına bu tip müdahaleler oluyor" dedi.

Bu operasyonun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kutan "operasyonda sonuna kadar gidilmesi taraftarıyız ve Saadet Partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.