Arınç'tan TRT savunması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT ile ilgili gelen soru önergesine verdiği yanıtta TRT muhabirini savundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün Ankara’da 10 Mart’ta Genelkurmay’a ait bomba yüklü bir aracın yakalandığı yönünde TRT’nin verdiği ‘araçtaki silahların seri numarasının silindiği’ yönündeki habere ilişkin soru önergesini yanıtladı. Arınç konuyla ilgili muhabirin seri numarasız el bombalarının Milas/Güllük’ten Oğulbey Kışlasına seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında nakledildiğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ‘Görevlendirme Belgesi’ndeki bilgilere ulaştığını ve doğruluğuna emin olunca da bunu kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Arınç, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün TRT’nin haberlerine ilişkin soru önergesini Genel Müdür Vekili Ahmet Koyuncu’nun bilgi notuyla yanıtladı. 'TRT’nin doğru, tarafsız ve yorumsuz habercilik anlayışıyla dinleyici ve izleyicilerinin zihninde bir güven markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini' belirten Arınç, 10 Mart’ta, Genelkurmay’a ait, bomba yüklü bir aracın Ankara’da yakalanmasına ilişkin TRT tarafından verilen haberler konusunda şunları söyledi:

“TRT haber değeri olan bu gelişmeyi araştırmaya başlamış, muhabirlerini olay mahalline sevk etmiş ve haberin doğru olduğunun anlaşılması üzerine de diğer televizyonlar gibi bunu son dakika gelişmesi olarak kamuoyuyla paylaşmıştır. Muhabirimiz ‘seri numarasız el bombalarının Milas/Güllük’ten Oğulbey Kışlaşı’na seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında nakledildiğine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının ‘Görevlendirme Belgesi’ndeki bilgilere ulaşmış ve doğruluğuna emin olunca da bunu kamuoyuyla paylaşmıştır. Olayı soruşturan Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Görevlendirme Belgesinde seri numarasız el bombalarının Milas/Güllük’ten Oğulbey Kışlaşı’na seri numarası verilmesi faaliyeti kapsamında nakledildiği belirtilmiş olup, devamında da Görevlendirme Belgesinde seri numarasız olduğu belirtilmesine karşı yapılan incelemede bombaların seri numaraların bulunduğunun anlaşıldığı ifade edilmiştir. TRT olayla ilgili bütün detayları cereyan ediş silsilesi içinde yayınlayarak, sorumlu kamu yayıncılığı anlayışı gereği üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmiştir.”
(soL - Haber Merkezi)