Arınç: Türkiye pisliklerden kurtulsun

AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Ergenekon soruşturmasının bir an önce büyümesini ve “Türkiye’nin pisliklerden bir an önce kurtulmasını” istediğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Manisa Milletvekili, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Fatih Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye'de Kimlik Sorunları" konulu konferansta konuştu. Arınç, konuşmasında Ermeni meselesine, Hrant Dink cinayetine ve Ergenekon'a değindi.

Arınç, 1915'teki Ermeni katliamına dair "O dönemde maksatlı ve planlı bir olay yaşanmadı. Ermenilerden de ölenler oldu, Türklerden de... Bunu acı trajik bir olay olarak adlandırmak daha doğru" dedi.

Hrant Dink cinayetine de değinen Arınç'ın söyledikleri ise tuhaftı. Arınç "Cenazede halk maksadını aşan bazı ifadelerle hissiyatını dile getirmeye başladı. 'Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz'... Bunlar çok uç tabirler. Ben bunu kabul etmiyorum, yanlış olduğunu düşünüyorum. Demek ki bu düşünceye sahip insanlar da Türkiye'de yaşıyorlar" diyerek, Türkiye'de "Hepimiz Hrant'ız" diyenlerin yaşadığına şaşırdığını söyledi.

Hrant Dink cinayeti üzerinden Ergenekon'a da değinen Arınç, "Şimdi geldiğimiz noktada 'Bu cinayet aydınlatılsın' derken arkasından başka şeyler çıktı. O başka şeylerle ilişkili daha büyük şeyler çıktı. Ve maşallah büyüdükçe de büyüyor. Büyüdükçe büyüyor derken aman daha fazla büyüsün de Türkiye bu pisliklerden bir an evvel kurtulsun, Türkiye temizlensin" diyerek, henüz soruşturma sürüyor olsa da Dink cinayetinin arkasında Ergenekon'un bulunduğunu ima etti.

Arınç, "Kanunsuz işler yapılmasın, seçimle gelenler iktidar dışı, gayrimeşru yollarla devrilmesin, darbelerin önü kapansın, çetelerden temizlenelim" diye konuştu.