Arınç: DTP PKK’yla bağlantılı değil

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’de DTP’lilere dönük saldırıyı eleştirirken, “DTP, PKK veya İmralı bağlantılı bir parti değil” dedi. Arınç, Çiçek’le farklı düşündüğünü söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir’de DTP’lilere dönük saldırıyla ilgili tartışmalara değinirken, “DTP adeta bizi kapatın diyor” diyen bir diğer Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’le “farklı bir perspektiften baktıklarını” söyledi.

DTP’lilerin İzmir’e gelen genel başkanlarını karşılamalarının normal olduğunu belirten Arınç, saldırıda eliyle kurt işareti yapan insanların görüldüğünü ifade ederek “Bunlar o partinin tabanında, kabul görmüş bir takım gösteriler olabilir. Türkiye'de özellikle batı bölgelerinde demokratik açılıma karşı da 'Kürt eşittir PKK, PKK eşittir İmralı, eşittir DTP' formülünü benimsetmeye çalışan bir takım guruplar var, maalesef siyasetçiler var” dedi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Baykal, Sayın Başbakan'ın DTP ile görüşmesinden sonra bir tv kanalında, 'Sadece DTP ile görüşmüş sayılmaz, İmralı'yla da PKK'yla da görüşmüş sayılır' demişti. Sonra ben ekrana çıktığımda bunun çok tehlikeli ve yanlış olduğunu söylemiştim. Çünkü, 'Kürt' denildiği zaman PKK'lı akla getirilirse bu Kürt kökenli vatandaşlarımıza çok büyük bir haksızlık olur, Türkiye'de bölünmeye de yol açar, terör örgütünün de güçlenmesine yol açar.

“DTP'ye PKK'lı veyahut da İmralı'yla bağlantılı bir siyasal örgüt gözüyle bakanlar olabilir ama bu bence yanlıştır. Çünkü, DTP parlamentoda siyaset yapan bir partidir, bir siyasal partidir.”

Cemil Çiçek’e eleştiri
“DTP adeta bizi kapatın diyor” sözleriyle dikkat çeken Cemil Çiçek’in aksine Arınç, bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı: “Her ne kadar hakkında kapatma davası açılmış olsa bile, bir zamanlar AK Parti hakkında da kapatma davası vardı ama AK Parti iktidarını devam ettirdi, DTP'de şu anda siyasi faaliyetlerine devam ediyor. Dolayısıyla siyasi faaliyet yapmasının önünde hiçbir engel olmaması lazım. Biz, herhangi bir partiye nasıl bakıyorsak, DTP'ye de öyle bakmalıyız. Yanlış yaparlar, yanlışlarını söyleriz. Eğer anayasal bir hataya düşerlerse zaten Anayasa Mahkemesi bir kapatma davası açmıştır, sonucunun ne olduğunu bilmesek de...”

Arınç “Milyonlarca birbirimize akraba olduğumuz Kürt kökenli vatandaşımız var. Bunlar devletine, vatanına bağlı, kanunlara bağlı, işini yapmak isteyen, hayatını güzel ideme ettirmek isteyen, Türkiye'nin geleceğini düşünen pırıl pırıl insanlar. Siz bunları örgütün kucağına atarsanız, sözlerinizle ve hareketlerinizle çok kötü bir hareket yapmış olursunuz. Ben onu kastediyorum. Yoksa DTP'nin hataları boyunu bile aştı. ne yapalım? Başka türlü hatalar yapan partiler var. Biz onlara 'yok olsun' diyor muyuz?” dedi.

(soL - Haber Merkezi)