Arınç bayramdan sonra "sert" yapacak!

AKP Genel Merkezi'nde partililerle düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan Arınç, törenden sonra ilginç açıklamalar yaptı.

Dün AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde çeşitli açıklamalar yaptı. Ancak tören çıkışında enterasan bir açıklama yaparak, bayramdan sonra Danıştay ile ilgili konuşacağını ve "bayramdan sonra ne Danıştay'ın ne Bülent Arınç'ın kalacağını" söyledi.

AKP'nin başı öne eğilmemiş
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törendeki açıklamalarında AKP'nin tüm eleştirelere rağmen, başı dik hizmet vermeye devam ettiğini vurguladı:

"Başımız önümüze hiç eğilmedi. Başarıdan başarıya koşuyoruz. Büyük hizmetler yapıyoruz, dualar alıyoruz. Türkiye’de yıllardır ihmal edilmiş hizmetleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Kim ne derse desin, ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını, devletin sevme noktasında Ak Parti’nin yaptıkları, kendi programı ve teşkilatının durumu ortadadır. Hiç kimse bunu, bir başka türlü izah edemez. Vatanını, milletini seven bir Ak Parti var. En iyi milliyetçilik, vatanı ve milleti için en güzel işleri yapmaktır. Sadece hamaset nutukları atmak değil, vakti boşa geçirmek değil, vatan millet Sakarya nutuklarıyla milletin kabaran duygularını tatmin etmek değil, milliyetçiliğin gereğini yapmaktır. Bu ülke için en önemli adımları atmaktır. Biz de bunu yapıyoruz. Bundan dolayı başımız dik, anlımız açık, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle veriyoruz."

Arınç ÖDP'yi yeniden Meclis'e soktu
Konuşmasında muhalefet partilerine de mesaj veren Arınç, "Muhalefetlerin de güçlü olması, muhalefetlerin de iktidarı yıpratmaması, yön vermesi, eleştiride bulunması, öneri getirmesi ve bunları toplum adına yapması gerekir, Türkiye’de siyaset yapan tüm siyasi partiler de demokratik hayatın vazgeçilmez ögeleridir" dedi.

Meclis'teki muhalefet partilerini sayan Arınç, Ufuk Uras'ın hala ÖDP'de bulunduğunu zannetmiş olacak ki, bu partiler arasına CHP, MHP, DTP ile birlikte ÖDP'yi de kattı.

Asıl bomba bayramdan sonra
Törenin sona ermesinin ardından, AKP Genel Merkezi'nden ayrılırken Arınç bir gazetecinin Danıştay ve katsayı kararı ile ilgili sorusuna enterasan bir yanıt verdi. "Bayramdan sonra, güzel şeyler söyleyeceğini" belirten Arınç, "Bayramdan sonra ne Danıştay kalacak, ne Bülent Arınç" dedi.

Başka bir gazetecinin, yapacağı açıklamaya ilişkin "Sert olacak o zaman" değerlendirmesini ise “Sert, yumuşak Bülent Arınç birşey söyleyecek” şeklinde yanıtladı.

(soL-Haber Merkezi)