Arınç aklınca birleştirdi!

Bülent Arınç, AKP'nin "Kürt açılımı" teşkilatının eğitim sekreteri gibi çalışmaya başladı. Atılmaya başlanan adımlarla, Fethullah Gülen'in "açılım"daki rolü de iyiden iyiye belirginleşti.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "açılımı Türkiye'nin her ilinde anlatacağız" sözlerinin işaret ettiği geziler dizisinin etkinliğini, "açılım"ın Vaşington ve Erbil'in ardından üçüncü merkezi konumundaki Diyarbakır ile ivmelendirmeye çalışan AKP'nin önde gelen isimlerinden Bülent Arınç, beraberindeki bakan ve AKP'nin Diyarbakır milletvekilleri ile gittiği Diyarbakır'da birbirinden "cesur" adımları peş peşe sıraladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kürt açılımı"na dair öncü açıklamalarının en çok göze batanlarından biri, Diyarbakır'da "Selahaddin Eyyubi" adlı bir vakıf üniversitesinin kurulması önerisi oldu. Arınç bu önerisini, "geçmişte terörist yetiştiren üniversite" olarak nitelediği, şimdi ise AKP'nin ve "açılım"ın kalelerinden biri haline getirilen Dicle Üniversitesi'nin 2009-2010 Akademik yılı açılışı törenindeki konuşmasında dile getirdi.

Yeni Osmanlıcı Kürt-Türk-Arap "siyasi birliği"nin kodu: Selahaddin Eyyubi
Fethullahçıların uzun bir süredir varlık gösterdiği Kuzey Irak Kürt bölgesinde "Fezalar Eğitim Kurumları" adlı vakıf şirkete ait "Selahaddin Eyyubi" adlı bir kolej işlettiği biliniyor. Bu sebeple, Bülent Arınç'ın Diyarbakır'da "Selahaddin Eyyubi" adlı bir vakıf üniversitesi kurulması önerisinin, birden fazla hedefe nişan aldığı gözlenebiliyor.

Dininden emin olunmakla birlikte milliyeti üzerinde yürütülen tartışmaların bitip tükenmek bilmediği Selahaddin Eyyubi'nin isminin, Kudüs'ü fethetmesi ve Haçlılarla yapılan savaşta Kürtler, Türkler ve Arapları, yürüttüğü "birlik" siyaseti ile bir arada tutabilmeyi başarmış bir tarihi kişilik olması nedeniyle, "Kürt açılımı"nın merkezinde yer aldığı Yeni Osmanlıcılığın "birlik" hedefine göndermede bulunmak amacıyla tercih edildiği tahmin ediliyor.

Arınç'ın Fetocu "din kardeşliği" açılımı
Bülent Arınç'ın, Dicle Üniversitesi'ndeki konuşmasında CHP'nin Meclis'teki "açılım" oturumu protestolarını eleştirirken dile getirdiği, "bir şeyin ardına '-cı, -cu' geldiği zaman korkacaksın. İdeolojiler insanları bağnaz eder, insanı otoriter yapar. İslam güzeldir, ama İslamcı doğru değildir. Din güzeldir, ama dinci olmak doğru değildir. Atatürk güzeldir, ama 'Atatürkçüyüm' diyerek onu istismar etmek de çok çirkindir, çok yanlıştır. Şucu-bucu olmayacağız" ifadeleri, kendisinin de bir "-cu" olduğunun üzerini örtemedi.

"Din kardeşliği"nin "Kürt açılımı"ndaki merkezi konumunun sürpriz sayılamayacak bir şekilde giderek artması, Selahaddin Eyyubi'nin Kürt mü, Türk mü yoksa Arap mı olduğu yıllardır tartışılan bir konu olduğu için, Arınç'ın, dikkatlerin milliyete değil dine yöneltilmesi hamlesi anlamına gelebilecek "Selahaddin Eyyubi Üniversitesi" önerisi ile de kanıtlanmış oldu.

Arınç'ın Fethullah bağlantıları
Bir konuşmasında, AKP hükümetinin ortaya attığı ve nihayetinde önceki gün de Meclis'e taşıdığı "Kürt açılımı"nın aslolarak ABD merkezli bir plan olduğunu söyleyenlere "geri zekalı" diyecek kadar pervasızlaşan Bülent Arınç, Fethullah Gülen cemaatinin "eğitim" faaliyetlerinin Türkiye temsilciliğini üstlenmiş görünürken, yurtdışındaki cemaat okullarının da tanıtımını her fırsatta yapmaktan geri kalmıyor.

Arınç, 3 Haziran 2009 tarihinde, Fethullahçıların 1996 yılında Makedonya'da açtığı Yahya Kemal Koleji'nin de katıldığı, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın başkent Üsküp'te yapılan Makedonya finaline gitmiş, "Yahya Kemal Kolejleri, Türkiye ile Makedonya arasındaki en önemli dostluk köprüsünü oluşturuyor. Tarihten gelen beraberliğimizi bu okullarımız vasıtasıyla tekrar yenilemiş ve güçlendirmiş oluyoruz. Yahya Kemal Kolejleri'nden feyz almış gençler, Makedonya'nın geleceğinde en önemli rolleri üstlenmelidirler" diye konuşmuştu.

Arınç, TBMM Başkanı olduğu 2006 yılında da, yine Fethullahçıların en büyük organizasyonlarından biri olan Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, isim vermeden Fethullah Gülen'i övmüş, "eminim ki, şu anda bizi gözyaşı dökerek izliyen milyonlarca insan arasında birisi var ki gurbette tek başına hüzünle bizi seyrediyor. Bir kişi, inandığı sözleri inandırdı, hedef gösterdi, teşvik etti. O güzel insana ve arkadaşlarına milletim adına teşekkür borcum var. Hüzünlü gurbet bir an önce bitsin, vuslat gerçekleşsin" demişti.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın gediklisi Bülent Arınç, bu yılın Haziran ayında 7'ncisi düzenlenen olimpiyatların finali ve ödül törenine de katıldı.

(soL Haber Merkezi)