Arınç: Adayı beğenmeyen çeker gider

AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partisinin Manisa’da katıldığı toplantısında bazı kişilerin adaylar açıklandıktan sonra kendisini arayarak tepki gösterdiklerini belirterek, “Adayı beğenmeyen çeker gider. Nereye gidersen git. Ben sana acırım” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Manisa Milletvekili, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP'nin Manisa'daki il, ilçe ve beldelerde gösterdiği adayların tanıtıldığı toplantıda ilginç bir çıkış yaptı. Arınç, "Adayı beğenmeyen çeker gider. Nereye gidersen git. Ben sana acırım" dedi.

Arınç, AKP Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Recai Berber ve Hüseyin Tanrıverdi'nin de katıldığı toplantıda, belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından bazı partililerin kendisini telefonla aradıklarını belirterek, " Bazı il, ilçe ve beldeler de dahil olmak üzere adaylar üzerinde etkili olmak amacıyla bana bazı telefonlar geldi. 'Şu şu kişi aday olursa iyi olur, aksi takdirde şu isim aday olarak açıklanırsa şu kadar kişi ile filanca partiye gideriz' diyenler oldu. Unutmayın ki partiler disiplinli kuruluşlardır. Burada senin adayın benim adayım diye bir şey olmaz. Partinin adayı vardır. Bana göre doğru olan sana göre yanlış olabilir. Sana göre doğru olan bana göre yanlış olabilir. Ama artık olan oldu, her şey açıklandı. Adayı beğenmeyen çeker gider. Nereye gidersen git. Ben sana acırım. Biz bu partiyi 50 yıl sonra bulduk. Bunu kaybetmeye tahammülümüz yok" dedi.

Arınç'ın bu sözleri Manisa'da söylemiş olması, ve kendisinin de Manisa Milletvekili olması, AKP'nin Manisa teşkilatından bazı adaylara karşı tepki gösterilmiş olabileceği ihtimalini düşündürdü. AKP'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda Manisalı Gençler davasında işkenceci polislerin avukatlığını da yapmış olan Bülent Kar hakkında çok sayıda yolsuzluk suçlaması bulunuyor. Kar hakkında birçok soruşturma ve dava da açılmıştı.