Arif Sağ: Can borcu var demek ayıp

Sanatçı Arif Sağ, kendisi için “Bize can borcu var” diyen Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller’e “Bunu söylemek abestir, ayıptır” dedi.

Sanatçı Arif Sağ, Alevi Çalıştayı’na davet edilmesi büyük tepki gören Maraş katliamı bir numaralı sanığı Ökkeş Şendiller’in kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Sağ için “Bize can borcu var” diyen Şendiller’e yanıt veren Arif Sağ, “Ökkeş Şendiller'e can borcum varmış. Bunu söylemek abes, ayıp. Hayat kurtarmak insanlık görevidir. Benim can borcum varsa Madımak'ta katledilen 37 kişinin canlarını kim ödeyecek? 40 kişi kurtarıldı diye, can veren 37 kişiyi yok mu sayalım?” dedi.

Şendiller’in “Sağ’ı benim talimatımla BBP binasına aldılar” dediğini hatırlatan Sağ, “Kendisi itiraf ediyor. O talimat vermese bizi almayacaklar. Kaldı ki, BBP'nin balkonuna düşünce, eşime ve bana küfürler edildi. 'Ne işiniz var burada' denildi, sonra içeri aldılar. Şimdi sıkılmadan ortaya çıkıp, 'Benim talimatımla canını kurtardı' diyor. İnsanlık görevini yerine getirmek için talimata gerek yoktur. Ben sokakta düşsem gelip yardım etmez misiniz” diye konuştu.

Arif Sağ, Şendiller’in Alevi Çalıştay’ına katılmasına karşı ortak bir tepki gösterileceğini de ekledi.

(soL - Haber Merkezi)