Ankara'da halk sokaklara iniyor: Dikmen direniyor - Güncelleme:01:53

Ankara'da çeşitli mahallelerde halk sokağa inmeye başladı. Özellikle dün gece polisin ağır saldırısına maruz kalan Dikmen halkı, büyük bir kalabalıkla yürüyüşe başladı.

Güncelleme 01:53

Dikmen'de polisin herhangi bir saldırısı olmaması sonucu, halk eylemini barışçıl bir şekilde gerçekleştirip dağılmaya başladı. Barikatların çevresinde beklemeyi sürdüren Dikmenliler bekleyişlerini sürdürüyorlar. Bu arada elektriklerin tekrar kesildiği bildirildi.


Güncelleme 01:45

Dikmen'deki eylemden kareler:


Güncelleme 23:45

Dikmen'de halk barikat kurmaya devam ediyor. Bir Dikmenlinin arabasını getirip barikat kurulması için verdiği ve arabanın barikata eklendiği bildirildi. Ayrıca Çarşı grubu da Dikmen'deki eyleme katıldı. Dikmenliler Çarşı'yı alkışlarla karşıladı.


Güncelleme 23:07

Dikmen halkının barikattaki bekleyişi sürüyor. Kitle şu anda Ziraat Bankası kavşağında ve sayı giderek artıyor.


Güncelleme 22:46

Dikmen caddesinin her iki paralelinin çevik kuvvet polisleriyle dolu olduğu bildiriliyor. Dikmenliler OPET civarında barikat kurup mahallelerini korumaya karar verdiler. Dikmen caddesindeki elektrik kesintisi ve karartma uygulaması devam ediyor.


Güncelleme 22:28

Dikmen'de toplanan halk, karartmaya rağmen 20 bin kişiyi buldu.

Keçiören'de 2000 kişilik halk topluluğu Basınevleri'nden Aşağı Eğlence'ye doğru yürüyor.


Güncelleme 22:20

Dikmen'de polisin halka tacizi şimdiden başladı. Dikmen caddesinde ve civarında elektriklerin kesildiği, insanların karanlıkta yürümek zorunda bırakıldığı bildiriliyor.


Güncelleme 22:18

Ankara'da toplanma haberleri gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre, Kennedy caddesinde ve Çayyolu'nda da halk toplanmaya başladı.


Ankara'da halkın sokak eylemleri devam ediyor. Özellikle dün gece Dikmen halkına yapılan vahşi polis saldırısının ardından, Dikmenliler büyük bir kalabalık halinde yürüyüşe başladılar. İlker Aşık Mahzuni Parkı'ndan yürüyüşe geçen kitle henüz Dikmen caddesine varmadan binleri buldu.

Polisin ise Dikmen caddesi üzerinde konuşlandığı belirtiliyor.

Keçiören'de ise Danişment'ten gelen yürüyüş kolu ile İncirli kolu birleştiler. Basınevleri'ne doğru yürüyen topluluk, bin kişiyi aştı.

Gelişmeleri aktaracağız.