Anayasa Mahkemesi'ne gözdağı

Gözaltılar AKP'nin kapatma davasında Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya sözlü iddianamesine başlamadan hemen önce gerçekleşti. Polisler Tolon'un evine kapıyı kırarak girdiler. Aygün'ün gözaltında olmadığı öğrenildi. İstanbul'da da 17 kişinin gözaltına alındı, Kadıköy ADD de basıldı. Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni de gözaltında.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla bugün saat 07.00 de yapılan eş zamanlı operasyonla 7 kişi gözaltına alındı. Bunlardan dördünün kimliği biliniyor. Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün'ün kısa süre sonra İstanbul'a getirileceği ileri sürüldü. Ancak Aygün'Ün Basın Danışmanı "gözaltı yok, Sinan bey açıklama yapacak" dedi.

Bu arada operasyonun İstanbul'da sürdüğü ve 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şu sıralar Kadıköy'deki Atatürkçü Düşünce Derneği de aranıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen polis baskınlarının AKP'nin kapatılma davasına ilişkin Başsavcı Yalçınkaya'nın sözlü iddianamesini Anayasa Mahkemesi'nde sunmasından birkaç saat önce başlamasının siyasi çevrelerde "büyük bir meydan okuma" olarak yorumlandığı, Anayasa Mahkemesi'ne gelen Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın çok gergin olduğu bildiriliyor.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evine kapının kırılarak girildiği de gelen haberler arasında.