Anayasa görüşmelerinde yine kavga

Meclis'teki Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında gerginlikler devam ediyor. Tartışmalar zaman zaman kavgaya dönüşürken milletvekilleri kamuyoyuna ilginç görüntüler vermeye devam ediyor. Bunun en son örneği görüşmeler sırasında AKP'li vekillerin Kamer Genç'in üzerine yürümesi oldu.

AKP milletvekilleri, Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürüdü. Genç'in Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'i sert sözlerle eleştirmesi ve AKP'li milletvekilleri hakkında yolsuzluk iddialarını dile getirmesinin ardından AKP ve MHP milletvekilleri birbirleriyle tartışmaya başladılar.

Genç, AKP'lileri eleştirdiği konuşmasında "Her gün yurtdışına giden milletvekili var. Bir TV kanalına çıkalım pisliklerinizi çarpayım yüzünüze. Bu memleketin şehitleri, gazileri açlıktan ölüyor, siz ne yapıyorsunuz? Her türlü sefahat içinde yaşıyorsunuz. Devletin mallarını bedavadan satıyorsunuz. Bu ülkenin mallarını yandaşlara sıfır fiyata veriyorsunuz da, bir şehide neden hakkını vermiyorusunuz?" dedi. Kamer Genç'in konuşmasının ardından oturuma ara verildi.

Arada Meclis televizyonu önce Genel Kurul'un sesini kıstı, sonra da klasik müziği yayına verdi. Görüntünün kesilmesinin ardından harekete geçen AKP'li milletvekilleri Kamer Genç'in üzerine yürüdü. Araya giren MHP'liler'in ardından tartışma büyüdü MHP'liler ve AKP'liler tartışmaya başladı.

AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in üzerine yürürken, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Daniş'in boğazını sıktı. Anayasa değişikliği görüşmeleri devam ediyor...
(soL - Haber Merkezi)