Ampul bütün faili meçhulleri aydınlatmış!

Ergenekon'daki ikinci iddianamenin gündeme gelmesiyle yeniden ortaya çıkan Bülent Arınç'tan tuhaf iddia: "Bir tanesi hariç, Türkiye'de bütün faili meçhuller aydınlatıldı."

soL (HABER MERKEZİ) TBMM eski başkanlarından AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP iktidarı döneminde 55 mafya örgütü ve çetenin çökertildiğini söyledi, Türkiye'de faili meçhul siyasi cinayet kalmadığını iddia etti.

AKP'nin Ardahan Belediye Başkanlığı adayı Faruk Köksoy'a destek için Kars'a gelen Arınç, siyasi cinayetlerin takipsiz kalmadığın, faillerin hemen yakalanıp yargı önüne çıkarıldığını ve Türkiye'de bir "temizlenme" sürecine girilmesinin kendi iktidarlarının başarısı olduğunu ileri sürdü.

Arınç, "bizden biraz önce işlenmiş Necib Hablemitoğlu cinayeti hariç, Türkiye'de faili meçhul cinayet kalmamıştır. Bizim dönemimizde 55 mafya ve çete çökertildi. Şu anda hepsi yargı önündedir. Biz bin yıldır aynı toprak üzerinde kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizin bozulmasına hiçbir zaman fırsat vermeceğiz. O yüzden çetecilere, darbecilere ve darbe teşebbüsünde bulunmak isteyenlerle gayri hukuki bir takım örgütlerle işbirliği yapanlara karşı amansız mücadele vereceğiz" dedi.

AKP'nin "olan bitenlerin farkında olan cesur bir parti" olduğunu söyleyen Arınç, "önümüze zaman zaman geçmek, müdahale etmek istemişlerdir. Başta başbakanımız, hepimiz milletin emanetini taşıyoruz. Ondan başkasına bu emaneti vermeyiz. Senin korkularınla sinecek değiliz. Eğer AKP olmasaydı ve yerinde başka bir parti olsaydı, yerinde şimdi yeller esiyor olacaktı" sözleriyle de, isim vermeden "Ergenekon"a işaret etti. Arınç, halkın, AKP iktidarı döneminde özgürlüklerin ve demokrasinin daha çok farkına vardığını iddia etti.

Faili meçhulleri "Ergenekon"la "aydınlattılar"

Bilindiği gibi, Bülent Arınç'ın son günlerde açıklamalarında sıklıkla yer verdiği "Ergenekon"un ikinci iddianamesinin yazımı kısa bir süre önce tamamlandı. Henüz içeriği resmi olarak açıklanmasa da, iddianame, "Ergenekon Örgütü" ile Sivas katliamı ve Gazi olayları arasında ilişki kuruyor ve PKK, DHKP-C, El Kaide, Hizbullah, Hizbul-Tahrir, TİT ve Devrimci Karargah gibi örgütlerin bağlantısı üzerinde duruyor.

Hurşit Tolon, Şener Eruygur gibi geçtiğimiz aylarda tutuklanıp serbest bırakılan emekli orgenerallerin "örgüt yöneticisi olmak"la suçlandıkları iddianamede, sanıklara yönelik olarak, "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlamaların yapıldığı da söyleniyor.

"Arınç kritik dönemlerin adamı"
Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde, "Ergenekon" davasında yer alan emekli generaller ile ilgili olarak "iyi ki bu paşalarla savaşmamışız" ifadesini kullanmış, Genelkurmay adına konuşan Tuğgeneral Metin Gürak da, "Eğer gerçekten bu sözler söylenmiş ise söz konusu kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin düşünce ve görüşleri çok iyi bilinmektedir" demişti.

Gelişmelerin ardından "Bülent Arınç'ı okuma rehberi" yayımlamaya başlayan AKP destekçisi basın-yayın organlarından biri olan Bugün gazetesinden liberal köşe yazarı Gülay Göktürk, dünkü yazısında Bülent Arınç'a arka çıkarak, "AKP'nin sivil-asker bürokrasi tarafından "kuşatılmaya" ya da "teslim alınmaya" çalışıldığı her kritik dönemde parti içinde sivil ve demokratik perspektife sahip çıkan kişi olarak karşımıza çıkıyor" diye yazdı ve Bülent Arınç'ın pek çok kez "AKP içinde ortaya çıkan askeri vesayet rejimiyle uzlaşma teşebbüslerinin karşısına dikildiği"ni öne sürdü. Göktürk, Arınç'a yöneltilen eleştirilerin de onun bir "misyon adamı" oluşundan ve uyandırdığı rahatsızlıktan kaynaklandığını söylemiş oldu.