Altaylı’dan AKP’ye destek sinyali

HaberTürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Zaman’a verdiği röportajda, Türkiye’nin içinde bulunduğu “vahim durumun” sorumluluğunu tamamen siyasetçilerde arayan bir anlayışı olmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Bugün yayın hayatına başlayan HaberTürk gazetesinin genel yayın yönetmeni Fatih Altaylı, Zaman gazetesinden Nuriye Akman'ın yaptığı röportajda, AKP'ye destek, Doğan Medya Grubu'yla da kavga sinyali verdi.

Nuriye Akman'ın, HaberTürk'ün patronu Turgay Ciner'in kendisinden "Fatih, beni asla diğer gazete patronlarıyla karşı karşıya getirme" gibi bir istekte bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, Altaylı, Ciner'in böyle bir talebi olmadığını belirterek şunları söyledi:

'Bazı gazete patronları siyasi aktör'
"Bizim diğer gazete patronları ile kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Ama şu bir gerçek ki, gazete patronları da Türkiye'de ekonomik birer aktör. Hatta bazıları siyasi birer aktör. Bizim diğer ekonomik veya siyasi aktörleri ne kadar tartışma ihtimalimiz varsa, gazete patronlarını tartışma ihtimalimiz de o kadar vardır. Eğer bir gazete patronu yanlış yapıyorsa, ben onu da yazarım."

'Batıyorsak siyasetçi en fazla yüzde 60 sorumlu'
Türkiye'de iş dünyasıyla ilgili "yazılamayanları" yazacaklarını ileri süren Altaylı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İş dünyası gibi Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim durumun sorumlusunu tamamen siyasetçide arayan bir anlayışa sahip değilim ben. Yani Türkiye'de eğer işler kötü gidiyorsa, Türkiye batıyorsa, burada siyasetçinin sorumluluğu yüzde 60 ise, diğerlerinin sorumluluğu da yüzde 40'tır minimum. Bazen de daha fazladır belki siyasetçiden. Şimdi ben bütün faturayı siyasetçiye keseceğim, TÜSİAD'a veya MÜSİAD'a fatura kesmeyeceğim. Yok böyle bir şey. Benim bir imajım var."