Altan Tan: HDP kadük bir proje

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Halkların Demokratik Kongresi’ni (HDP) ‘‘kadük’’ bir proje olarak değerlendirdi.

(soL - Haber Merkezi) Londra’da gerçekleştirilen bir toplantıda konuşan Altan Tan, HDP projesini eleştirerek, Kürtlerin yaşadığı bölgeler dışındaki yerlerde bu partinin desteklenmesini yanlış bulduğunu belirtti. Tan, HDP ile ilgili ‘‘Bu işi yürüten arkadaşlarımız sadece marjinal solla sınırlı kaldılar Türkiye'de. Bu marjinal solun önemli bir kısmı da dinle, İslam'la barışık değil. Kürt İslamcılar da bunlara sıcak bakmıyor, Türkiyeli Müslümanlar da sıcak bakmıyor. Hatta liberal çevrelerle bile bu marjinal solun arası iyi değil. Dolayısıyla, HDP projesi bütün liberal demokratları, Müslüman demokratları, Kürt halkının büyük bir kısmını içine alması gereken bir projeyken, maalesef sadece marjinal Türk soluyla sınırlı kalan, dar bir proje haline geldi" ifadelerini kullandı.

Tan, Demokratik Toplum Kongresi’ni ise İslami kesim ile BDP arasında ‘‘sağlıklı bir ilişki’’ kurulmasını engellediği gerekçesiyle eleştirdi.
BDP'li Tan, Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da toplanmasını istediği "Demokratik İslam Kongresi" ile ilgili olarak da Gülen Cemaati ve Mustazafların da içinde olduğu bütün İslami grup ve cemaatlerin katılması gerektiğini söyledi.