Albayrak gözaltına alındı, Başbakanlık devreye girdi!

İslamcı yazar Hakan Albayrak, Tunus dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Bir yazısından dolayı ifade vermediği için gözaltına alındığı ifade edilen Albayrak, Başbakanlığın devreye girmesiyle serbest kaldı. Gözaltı kararı "Cemaat-AKP gerilimi" şüphesi doğurdu.

(soL - Haber Merkezi) Yazdığı bir yazıdan dolayı ifade vermediği için hakkında yakalama kararı olduğu ifade edilen Albayrak, Atatürk Havalimanı'nda göz altına alındı. Bir süre polis merkezinde tutulan Albayrak, Bakırköy Savcılığı'nda ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Albayrak'la ilgili Başbakanlığın da devreye girdiği ifade edildi.

Albayrak'ın gözaltına alınması, "Cemaat-AKP gerilimi" yorumlarını da beraberinde getirdi. Bir diğer değerlendirme ise Suriye'deki silahlı gruplara verdiği destekle bilinen Albayrak'ın, El Kaide'yle ilgili alınan son tavrın sonucu olarak gözaltına alındığı yönünde.

'ÖSO'cuyum' demişti...
Albayrak bir yazısında, kendisine yöneltilen “Hakan Albayrak gazeteci mi, ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) militanı mı, müfettiş mi?” sorusuna "Üçü de" yanıtını vermiş, böylece ÖSO'cu olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Albayrak'ın "Hatay'da Alevi doktorlar Sünni Suriyeli sığınmacıları tedavi etmiyorlar" iddiası da büyük tepki toplamıştı.