Akyazı'da Kürt işçilere 'münferit' saldırı!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Kürt işçilere yönelik saldırıların arkası kesilmiyor. Son dört yılda 6 kez Kürtlere yönelik linç girişimine sahne olan ilçede dün akşam saatlerinde uzun süredir devam eden gerginlik çatışmaya dönüştü. Sakarya Valisi ise olayların "münferit" olduğunu savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Kürtlere yönelik son dört yılda 6 linç girişimine sahne olan Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde iki kesim arasındaki gerginlik yeniden çatışmaya dönüştü.

Diyarbakır'dan fındık toplamada çalışmak için 2 yıl önce gelen dört Kürt işçinin saldırıya uğramasıyla gündeme gelen ilçede iki haftadır Kürtlere yönelik saldırıların meydana geldiği söyleniyor.

İlçede bir hafta önce meydana gelen çatışmada Ülkü Ocakları Başkanı Talip Aksoy ve Kürt kökenli Tarık Ekinci yaşamını yitirmiş bölgede gerilim artmıştı. Salı akşamı bu kez Zahit Bostancı ve dayısı S.A.'nın silahlarından çıkan kurşunlar 2 Kürt kardeşten 1'inin ölümüne diğerinin yaralanmasına neden oldu.

Alınan bilgilere göre olay dün akşam saat 17:30 sıralarında Yeni Cami Mevkiinde meydana geldi. Ada Caddesi üzerinde lahmacun ve pide salonunda çalışan Savaş Güler ve kardeşi Recep Can Güler ülkücü olduğu belirtilen Zahit Bostancı ile dayısı S.A tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Kanlar içinde yere yığılan Güler kardeşler Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralılardan başından vurulan Savaş Güler hayatını kaybetti. Sağ kolundan vurulan Recep Can Güler'in ise tedavisi sürdürülüyor.

Kürt işçilerin ilçeyi terketmesine yönelik baskıların olduğu belirtilirken, ilçeye Adapazarı'ndan takviye polis ekipleri getirildi. İlçe giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı.

Vali: Olaylar münferit
Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise saldırıların kendilerini de üzdüğünü belirtti. Vali Atak "Bunlar münferit olaylar olarak görülmektedir. Olaya karışanların yaşları 20-25 arasında. Bu gençlerimiz küçük öfkelerle silaha sarılmakta ve istenmeyen olaylara neden olmaktadırlar. Bu çocuklar bizim. Çocuklarımıza aileler ve bizler sahip çıkmak zorundayız. Bundan sonra bu tür olayların olmamasını diliyorum" dedi.