Akyazı'da gerginlik sürüyor

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde çıkan silahlı çatışmanın ardından ilçedeki gerginlik devam ediyor. Kürt kökenli vatandaşlar ise can güvenliklerinden endişe duyuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sakarya'nın Akyazı ilçesinde önceki gün Kürt kökenli kardeşlerden Savaş Güler'in yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan silahlı saldırının ardından ilçede gerginliğin devam ettiği belirtiliyor.

DTP İl Başkanı Abdulgani Çiftçi, 10 gün önce yaşanan saldırıda da 2 gencin yaşamını yitirdiğini, olay yerine gittiklerinde halkın tedirgin olduğunu ancak olayın üstünün kapatıldığını belirtti. Çiftçi, alınan önlemlerin kanın dökülmesini engelleyemediğini sözlerine ekledi.

Çiftçi önceki gün, üç kişinin iki Diyarbakırlı gence saldırdığını ve saldırı sonucu gençlerden birinin öldüğünü diğerinin yaralandığını hatırlatarak, "Biz zaten önceki saldırıya da tepkiliydik. Ancak bu kez cinayetlerin siyasi olduğunu teyit etmiş olduk. 10 gün önce saldırılar halkın gözü önünde gerçekleşmiş, ne Akyazılılar ne de polis müdahale edebilmiş" dedi.

Türk-Kürt ayrımına karşı olduklarını söyleyen Çiftçi, ölen gençlerin ailelerinin 18 yıldır Sakarya'da yaşadığını anlattı. Çiftçi "Bu olayların büyüyüp başka ilçelere, şehirlere sıçramasından endişe ediyoruz" dedi.

DTP İl başkanı Çiftçi'nin Vali, Emniyet Müdürlüğü, Akyazı eşrafı ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı çağrıda, giriş çıkışların yasaklandığı, takviye olarak polisin yığıldığı ilçede olayların yatışması için sağduyu mesajları vermeleri gerektiğini söyledi.

Öte yandan öldürülen gencin cenazesi memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

İlgili haber:

Akyazı'da Kürt işçilere 'münferit' saldırı!