"AKP'ye dur de" mitingi

Sendikalar, meslek odaları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri "Yoksulluk, Yolsuzluk, Zamlar ve Hak Kayıplarına karşı AKP'ye Dur Diyoruz!" mitingi için Ankara'da bir araya geliyor. Miting 18 Ekim'de Kolej kavşağında gerçekleştirilecek.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara'da siyasi partiler, oda ve demokratik kitle örgütleri AKP karşıtı mitingde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Kolej Kavşağında, 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek miting için yayınlanan çağrı metninde AKP'nin yarattığı yolsuzluk, yoksulluk ve yıkım karşısında mücadele kararlılığının yükseltmenin önemine değinildi.

"AKP sefalet, adaletsizlik ve gericilik getirdi"
Metinde "Yaşadığımız yoksulluğun ve sefaletin son bulması, haklarımızın gasp edilmesinin durdurulması, herkesin barış içinde insanca yaşadığı, bağımsız, demokratik ve özgür bir Türkiye'nin kurulması ancak bizlerin birlikte ve karalılıkla mücadelesine bağlıdır" denildi. AKP'nin iktidarı boyunca zamlarla yoksulluğu ve yıkımı derinleştirdiği ifade edilen çağrı metninde, AKP politikalarının gericiliğine dikkat çekilerek, halkı güvencesizleştirdiği ve geleceksizleştirdiği, yoksulları cemaatlere kanalize ederek sadakacı ve piyasacı bir toplum yaratmaya çalıştığı belirtildi.

Miting için Toros Sokak'ta saat 12.00'da toplanılarak miting alanı olan Kolej Kavşağı'na yürünecek. Mitingi TMMOB, İKK, Kesk Ankara Şubeler Platformu, Türk İş Şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Ankara Tabip Odası, Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Devrimci 78'liler Federasyonu, Halkevleri, CHP, DTP, DSP, EMEP, ÖDP, SDP,SHP ve TKP'nin Ankara İl Örgütleri ortak düzenliyor.