AKP'li vekil: 324 vekil içinde İçişleri Bakanlığı yapacak vekil yok mu?

Erdoğan'ın yeni Bakanlar Kurulu listesi AKP'de rahatsızlık yarattı. AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, "324 milletvekili ile temsil edilen AK Parti Grubu’nda İçişleri Bakanlığı yapacak yetenek ve nitelikte milletvekili mi yok? Yazık." dedi.

(soL - Haber Merkezi) AKP'li vekil Erdal Kalkan, İçişleri Bakanlığı'na, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın getirilmesine tepki gösterdi.

Yazık
Sosyal medyadan yeni Kabine'yi değerlendiren Kalkan, "324 milletvekili ile temsil edilen AK Parti Gurubu’nda İçişleri Bakanlığı yapacak yetenek ve nitelikte milletvekili mi yok? yok. Yazık. Bakanlar Kurulu’nda görev alan arkadaşlara başarılar dilerim. Adalet ve İçişleri Bakanlığı seçimini doğru bulmadığımı şimdilik söylemekle yetiniyorum. Bugün yeterince yoğun ve yorgun geçti. Artık kimse yeni haber beklemesin, bulamayanlar da uydurmasın" dedi.

Erdoğan Bayraktar'ın tavrı ibret olsun
Kalkan, Bayraktar'ın açıklamalarına ilişkin ise, "Sayın Erdoğan Bayraktar'ın tavrı tüm siyaset adamlarına ibret olsun. Kamu görevlilerinin çürük olup olmadığına yürütmemi karar verecek, yargı mı? Vatana ihanet suçunun, maddi ve manevi unsurları Türk Ceza Kanununda belirlenmiştir. Hiç kimse kişileri ve kurumları haksız ve dayanaksız yere suçlayamaz, lütfen yasalara ve hukuk gereken saygıyı gösterelim. Namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır. Aksi halde ülkemize yazık olur. Önce ahlak" dedi.