AKP'li Mahir Ünal: HSYK'yı Cemaat kazanırsa seçimi gayrımeşru sayarız

HSYK seçimlerinin Yargıtay aşamasını Cemaat'e mensup adayların kazandığı iddia edilirken, AKP Grup Başkanvekili, Cemaat'in kazanması halinde seçimleri gayrımeşru ilan edeceklerini söyledi.

12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerinin Yargıtay aşamasını Cemaat'e mensup adayların kazandığı iddia edilirken, AKP'den seçimlerle ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Belli bir zümrenin" kazanması halinde HSYK seçimlerini gayri meşru sayacaklarını söyledi. Ünal, 17-25 Aralık operasyonunu yapan paralel yapının birtakım şantajlarla yargıyı ele geçirmesinin açıkça bir yargı darbesi olacağını savunarak, “Biz bu durumda üzerimize düşeni yaparız. Askeri darbelere karşı parlamento bugüne kadar ne yapmışsa, bugün de yargı darbesine karşı gerekeni yapacaktır. Çünkü burada gayrimeşru yöntemlerle seçime gidiliyor. Biz sandıktan milletin oyları ile çıkmış milletin iradesini temsil eden seçilmiş hükümetiz. Dolayısıyla milletin iradesi dışında birtakım ayak oyunları ile hareket edenlere milletin temsilcileri olarak izin vermeyiz” diye konuştu.