AKP'de 3 vekil disipline sevk edildi! Vekillerden sert açıklamalar geldi

AKP Milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan, Haluk Özdalga disipline sevk edildi. Disipline sevk edilen vekillerden sert açıklamalar geldi.

AKP MYK sonrası üç milletvekilinin kesin ihraç istemiyle disipline gönderildiği öğrenildi.

Günay: İstenmediğimiz yerde durmayız
Ertuğrul Günay, karardan sonra yaptığı açıklamada, "Yarın Cuma! Yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. Daha yolun başındayız. Allah, doğruların yardımcısı olsun!" dedi. Ertuğrul Günay ayrıca, "Son olaylar ve siyasi kararımla ilgili yarın Ankara'da basın toplantısı yapacağım" diyerek basın mensuplarına da seslendi.

Kalkan: AKP Erdoğan'ın babasının çiftliği değil
Erdal Kalkan ise, "Ben bu partiye askeri müdahale döneminde girdim.Sn.Erdoğan'dan önce tavır koydum.Siyasi partiler demokratik rejimin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları,hırsızlıkları,soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız her şeyi görüyor. Hakem Halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu Halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki Dünya dönüyor. Halkımız da aptal değil, yolunuz kapalıdır" dedi.