AKP yağdanlığının adı ‘vefa’ oldu

MÜSİAD, İBF vb. İslamcı sermaye kuruluşları, “Türkiye Vefa Girişimi” adı altında bir kampanya başlattılar. Zaman, AKP’ye destek ve Başbakan’a yağdanlık amacı taşıyan kampanyayı, “Araplardan Türkiye’ye vefa kampanyası” olarak verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Aralarında MÜSİAD ve İBF'nin bulunduğu bir dizi İslamcı sermaye kuruluşu "Vefa Türkiye Girişimi" adı altında bir kampanya başlattı. Tamamen "yerli" bir inisiyatifle ortaya çıkan kampanya, sanki Ortadoğu halkları tarafından düzenleniyormuş gibi sunuluyor.

Kampanya, Ortadoğu sermayesine "vefalı olun, Türkiye'ye yatırım yapın" çağrısı sunarken, Zaman gazetesi kampanyayı "Araplardan Türkiye'ye vefa kampanyası" başlığıyla verdi.

Tüccar başbakana tüccar kampanya
Kampanya'nın internet sitesi vefaturkiye.com, ticari site uzantısı olan ".com" uzantısıyla dikkat çekiyor. İçeriğinde de yatırım çağrıları, turizm tanıtımları ve tatil çağrılarıyla bir hayli "ticari" olan site, belli ki krize care bulmak niyetini de gözetmiş.

"Biz kimiz" başlığında yer alan tanıtımda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açık yağdanlık niteliği taşıyor. Başlıkta, "Biz bir Grup Akademisyen, Entelektüel, İşadamı, Gazeteci, Öğrenci ve Meslek Erbabı olarak Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kahramanca ve yiğitçe duruşundan etkilenmiş kimseleriz" ibaresi geçiyor.

"Kampanyanın hedefi" bölümünde ise ticari amaç daha belirgin biçimde vurgulanıyor. Kampanyanın hedefi "Arap ve İslam uluslarını ve kurumlarını Türk malları almaya teşvik etmek, turizm, sanayi, ticaret ve yatırım alanlarında Türk şirketler ve kurumlarla yardımlaşmayı özendirmek, Türkiye ile olan kültürel değişim programlarını desteklemek ve faaliyetlere canlılık kazandırmaktır" olarak dile getiriliyor.

Arap dünyası tarafından mı, Arap dünyası adına mı?
"Biz kimiz" başlığının devamında ise, "Bizler Türkiye'ye karşı vefa ve sevgi hisleri ile bir araya gelmiş ve hep beraber bu güzel ülkenin iyiliğine ve kadirşinaslığına bir vefa borcu olarak çalışmak üzere söz vermiş kimseleriz" ibaresi geçiyor.
Öte yandan, sitenin destekçileri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Uluslararası İş Forumu (İBF), Dürüsselam Vakfı, Timeturk ve Al Jazeera Talk'tan ibaret. Sonuncusu hariç tamamı Türkiye'den ve AKP destekçisi-İslamcı olan bu kuruluşların düzenlediği kampanya, sitenin tanıtım kısmında sanki Ortadoğu halkları tarafından düzenlenmiş gibi lanse ediliyor. Al Jazeera Talk'ın kampanyaya desteğinin ne ölçüde olduğu ise bilinmiyor.

Kampanyanın tanıtım haberini veren Fethullah Gülen cemaatine ait Zaman gazetesi kampanyaya desteğini, kampanya düzenleyicilerinin yalanına ortak olarak sundu. Kampanyayı "Araplar Türkiye'ye vefa kampanyası başlattı" şeklinde veren gazete, kampanyanın Arap dünyası tarafından düzenlendiği yalanına ortak olurken, başlığında kullandığı "Araplar" vurgusuyla da üstü kapalı bir şovenizme imza attı.

Turizm, yatırım, OGS, Ergenekon
Sitede yer alan "Türkiye Tanıtım" kısmında, Türkiye'nin turizm bölgelerine ilişkin tanıtım haberleri yer alıyor.
Sitenin "Haberler" kısmında ise, turistik tanıtım haberlerine ek olarak, Davos çıkışı sonrası "Arap yatırımcıların Türkiye'ye yatırım için telefon yağdırdığı" şeklinde bir haber yer alıyor.

Sitenin AKP'ye destek misyonu ise "Haberler" kısmında da unutulmamış. Sitedeki teknik bir hatadan ötürü "OGS kullananlar aman dikkat" başlığı taşıyan haberde, Ergenekon Davası'ndan tutuklanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e ait bir ses kaydının, video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlandığı duyuruluyor.