AKP seçim için Zarrab'tan para aldı iddiası!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuda tutuklanan Reza Zarrab'la ilgili verdiği soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a, Reza Zarrab'ın AKP'ye seçim kampanyası için para verdiği ve AKP'nin anketlerini finanse ettiği iddialarını sordu.

gercekgundem.com'un haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Reza Zarrab'ın Türkiye'de dağıttığı paraların bir bölümünün AKP tarafından 30 Mart yerel seçimlerinde kritik görülen yerlerde kullanılacağı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti

-Reza Zarrab'ın 2009-2012 yılları arasındaki toplam 87 milyar Euro civarında şüpheli para transferi içinde yer alan ve rüşvet, bağış ve komisyon olarak dağıttığı iddia edilen 750 milyon Euro'luk tutarın bir bölümünün AKP tarafından yerel seçimlerde avantaj sağlamak üzere özellikle İzmir, Antalya, İstanbul, Eskişehir'de kullanılmasının planlandığı doğru mudur?

-17 Aralık'ta başlatılan büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Reza Zarrab'ın 28 Haziran 2013 tarihinde, AKP'nin anket çalışmalarını finanse etmek için, Ekonomi eski Bakanının danışmanına 352 bin TL vermiş midir?

-Reza Zarrab AKP'ye anket çalışmaları için parasal destek sağlamış mıdır? Sağlamışsa neden sağlamıştır?

-Reza Zarrab tarafından temin edilen anket paraları, bazı anket şirketlerinin AKP'nin oy oranlarını yüksek gösteren ve bu şekilde kamuoyu etkisi oluşturacak şekilde, anketler düzenlemeleri için kullanılmış mıdır veya kullanılacak mıydı?