AKP 'müjdesi' kısa sürdü: 'Müsteşarımız zam yok demedi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci'nin "Ocak'ta elektrik ve doğalgaza zam gerektirecek bir baskı öngörmüyoruz" şeklindeki açıklamalarına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kilci'nin kendisine "ben zam yok demedim" dediğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci'nin elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağına ilişkin açıklamalarına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan yalanlama geldi.

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Yıldız, "Sayın müsteşarımız o gün Ekonomi Muhabirleri Derneği ile alakalı bir toplantıda 'ben zam yok' demedim dedi. Ben sadece şu an itibarıyla maliyetler üzerinde bir baskı görmüyoruz dedim dedi. Ben ne diyorum her zaman o ayın sonunda bakılır petrol fiyatlarına döviz fiyatlarına biz bunu döviz alıp TL ile satan açık pozisyona düşme ihtimali olan bir kuruluşuz ülkeyiz. Herkes gibi dolar ile alıp avro ile veya dolarla alıp dolarla satmıyoruz o açıdan bunları o zaman değerlendireceğiz dedim. Sayın müsteşarımız da farklı bir şey söylemiş değil" dedi.

"Kararlıyız, nükleeri yapacağız"
Nükleer santral yapımına da değinen Yıldız, "Biz bunu hidroelektrik santrallerinden, rüzgar santrallerinden, güneşten, yerli kömür santrallerinden elde ettiğimiz elektriğin yerine ikame etmeyeceğiz, doğalgaz santrallerinden elde ettiğimiz elektriğin yerine ikame edeceğiz" diyerek, "Büyük bir kararlılıkla nükleer güç santrallerin ülkeye kazandırılmasına dikkat edeceğiz" şeklinde konuştu.